Onthulling van het eerste Visioncanvas


Gister middag heb ik bij S2mGroningen een mooie middag beleeft. Golbal sharing day. Delen was het thema.

Eerst een aantal plenaire sprekers. Zo heeft bijvoorbeeld Peter Everts een inzichtelijk verhaal verteld over wederkerigheid; Als ik jou wat geef verwacht ik dan wat terug? Zo ja hoe ziet de verwachting er dan uit? Is geven soms een vorm van macht? Soms wel ja. Of/en is het (kunnen) geven al krijgen? In een korte tijd heeft Peter veel ideeën en kennis gedeeld over het wederkerige -ook instinkmatige- fenomeen van mens en dier. Leuk om over na te denken en filosoferen. Zijn stelling is: wederkerigheid is eenrichtingsverkeer. Geven is in zichzelf ook krijgen, denk ik dat hij daarmee bedoeld. En als het nog niet zo is, is het een mooi uitgangspunt om ons alvast in een kleine setting (bijvoorbeeld S2M) “naar te gedragen”. Begrijp ik uit de woorden van Peter.

Na het plenaire uurtje konden we kiezen uit verschillende workshops die vrijwillig werden aangeboden. Ik heb me aangesloten bij de innovatie experience. Ik ken de twee mooie en krachtige vrouwen van het innovatie lab Groningen. We zijn vrienden, ondernemers en oefenen het zelfde vak uit. Juist daarom was ik nieuwsgierig. Hoe gaat het eraan toe in jullie keuken. Ik heb veel geleerd in deze korte experience. Vooral ook (weer) de schuchterheid van ons mensen hier in het hoge Noorden 😉. Als we aan het werk gezet worden om echt te letten op onze beleving (zonder oordeel). Zoveel er dan weer (nooit van te voren te bedenken) los komt aan gevoel, gedachten en ideeen. En dan mag de tafel bedekt met papier vol “gekladderd” worden met tekeningen opmerkingen en plaatjes. Ook dan is het eerst hakkelig. Maar na tien minuten wanneer er geseind wordt dat we over gaan op een andere “methode” om inzicht te krijgen. Moet je de kleurtjes en tijdschriften haast uit de handen trekken. In een uur al waren er ongelooflijk veel inzichten en ideeen voor de vraag hoe S2M richting nieuw en zelf-organiserend kan gaan. Hartstikke blij wordt ik van zo’n goed georganiseerd creatief uur 🙂

Toen was er een borrel. Met nog verschillende events. Zoals klussen ruilen en heerlijke hapjes van Hapas En de onthulling van mijn Visioncanvas voor seats2meet.

onthulling 1   onthulling2

onthulling3   onthulling4

deze blog is afgelopen juni geschreven

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *